BemutatkozásProgramokHome
IMG3.jpg
Röviden EUMA a neve annak a rendkívül rangos és egyetlen olyan nemzetközi szervezetnek, amely összefogja a menedzsmentet támogató szakma képviselőit, vagyis a magasan képzett titkárokat, menedzserasszisztenseket, iroda- és titkárságvezetőket, ügyfélszolgálati munkatársakat. Az eredetileg 1974-ben, Párizsban alakult szövetséget akkor 9 országból 16 tag alapította. Ma 25 országban közel 2000 tagja van. A szervezetben használatos nyelv az angol.

A szövetség célja:

- összefogni a magasan képzett titkárokat, szakmabelieket,
- elősegíteni a titkársági és az asszisztensi munka fejlesztését,
- létrehozni azt a fórumot, ahol a titkárok, asszisztensek kölcsönösen kicserélhetik tapasztalataikat nemzetközi szinten is.

Ez nemcsak hasznos, de szükséges is, hiszen – mint napjainkban minden szakmában – a titkári munkakörökben is hihetetlenül gyors a változás és fejlődés, amellyel lépést kell tartani. Ennek elősegítését szolgálják a rendszeres programok, a lehetőség a nemzetközi rendezvényeken való részvételre, mint amilyen a tavaszi tréning és az őszi konferencia és közgyűlés. Ezeket évente más-más országban szervezik, 2011-ben Luxemburg volt a helyszíne a tréningnek, a konferencia és a közgyűlés Zürichben volt. Ebben az évben a tréningnek Athén ad otthont, a konferencia és a közgyűlés helyszíne ősszel Reykjavík lesz.

A nemzetközi szervezet alapját, magját egyébként az országok csoportjai alkotják, melyek önállóan dolgozzák ki programjaikat igényeiknek és érdeklődési körüknek megfelelően. Így van ez a magyar csoporttal is.

Hazánk néhány évi együttműködés után 2002-ben csatlakozott ehhez az elismert szövetséghez. (Magyarul a nevünk: Európai Menedzserasszisztensek Magyarországi Egyesülete, röviden: EUMA Magyarország.) Ennek jelentőségét érezhetjük, már csak azért is, mert a globalizáció következményeként sehol sem elszigetelten dolgozunk, hanem nemzetközi közegben. Szükséges, hogy megfeleljünk az Európai Unió szintjének, minőségi munkát végezzünk, legyünk tisztában az interkulturális követelményekkel, hogy mindezzel segíteni tudjuk vállalataink menedzsmentjét a sikeresebb, eredményesebb munkájában.
Az érdeklődőket várja Kiss Erika erikakiss9@yahoo.come-mail címen, továbbá Sójáné Dux Ágnes agnes.dux@gmail.com...e-mail címen.
További információt az egyesületről és programjairól a EUMA honlapon talál.
GB.gif
*
*
BemutatkozásProgramokHome
Copyright © 2005, EUMA Magyarország. Minden jog fenntartva.

A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.